Yves Cuilleron

Cornas – Lieu-dit “Les Côtes”  - roșu sec

16-18 OC

495 RON

Sau 371 RON cu Abonament Anual pentru Colectionari și primești discount 25% la o sticlă sau 30% la 3 sticle la fel!!

Aboneaza-te

Disponibilitate: In Stoc

Achizitioneaza {products} și primești discount 25%-30% la o sticlă sau 30%-35% la 3 sticle la fel!!
SKU: pvtn_048661 Category:

Formular | Comandă personalizată





    Doresc să fiu contactat:
    TelefonicEmail

    Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

    Despre vin

    Dintr-o localitate din sudul localitatii Cornas, „Les Côtes” este o parcelă de deal în formă de amfiteatru.

    Solul include granit și saproliți. Majoritatea viței de vie din această parcelă a fost plantate în 1911, iar cuvée-ul făcut cu strugurii săi a fost numit „Les Vires”.

    Soluri: granitice, terasate.

    Soiuri plantate: syrah.

    Cultivare: Fără insecticide sau pesticide, puține tratamente (în funcție de vreme), cantitate mică de îngrășământ, numai organic, respectând echilibrul solului și al viței de vie.

    Controlul vigurozitatii și al randamentului, subțierea densitatii frunzelor și recoltarea in verde pentru a promova maturarea strugurilor.

    Vinificare: strugurii se culeg manual; iar apoi sunt sortati, zdrobiti și parțial desciorchinati  în pivniță.

    Fermentat în vase deschise, cu temperatură controlată, timp de aproximativ 3 săptămâni, cu pompare regulata, urmata de fermentatia malolactica în baricuri, cu drojdii native.

    Maturare: 18 luni in baricuri.

    Un vin complex, profund, cu un nas de fructe negre dulce, tapenade și boabe de cafea prăjite.

    Elegant, cu persistenta elegantă, cu tanini copți și un final lung și puternic.

    Învechire: vin pentru pastrare; putin dur când este tânăr.

    Este de preferat să așteptați 4-5 ani, dar poate îmbătrâni 15 ani sau mai mult.

    Potrivire: carne puternica, cum ar fi mielul sau rața (de exemplu, confit de miel cu roșii cherry, miere și rozmarin).

     

    • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
    • preparate din vită; oaie sau capră
    • salumerie
    • Steak
    • vânat



    Domeniul Cuilleron, pe scurt

    75 HECTARE din care

    — 8 ha Côte-Rôtie

    — 12 ha Condrieu

    — 7 ha alb Saint-Joseph

    — 20 ha roșu Saint-Joseph

    — 1 ha alb Crozes-Hermitage

    — 3 ha rosu Crozes-Hermitage

    — 3 ha Saint-Péray

    — 1,5 ha Cornas

    — 19,5 ha IGP (IGP)

    Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

     

    Istoria familiei Cuilleron

    „De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

    Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

    În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

    În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

     

    Educație si prieteni

    „Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

    Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

    Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

    Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

    Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

     

    Focalizare totală

    „Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

    Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

    De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

    Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

    De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

    În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

    Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

    Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

     

    Yves Cuilleron

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Cornas – Lieu-dit “Les Côtes””

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

    Plata securizata