General

Accesul şi vizitarea site-ului www.pivotnoir.ro, precum şi comandarea produselor existente implică acceptul explicit cu privire la Termenii şi condiţiile prezentate în continuare. De aceea, va rugăm să vizitaţi constant această secţiune. Pivot Noir, în calitate de proprietar al website-ului www.pivotnoir.ro îşi rezervă dreptul de a schimba şi actualiza în orice moment conţinutul acestui website, precum şi politica de confidenţialitate, termenii şi condiţiile generale, fără niciun fel de notificare în prealabil. Termenii şi Condiţiile în vigoare sunt cele care vor fi afişate la data la care se efectuează comanda de achiziţionare de produse.

Acest site se adresează persoanelor cu vârstă minimă de 18 ani, deoarece legislaţia în vigoare interzice minorilor achiziţionarea băuturilor alcoolice. Tocmai de aceea, fiecare utilizator trebuie să declare pe proprie răspundere că prin plasarea comenzii nu încalcă prevederile legale în vigoare.

Definiții

Pentru îndepărtarea oricăror interpretări contrare, următorii termeni au definițiile enumerate mai jos:

 • PIVOT NOIR– este denumirea comercială a SC PIVOT NOIR SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Iași, str. Dimitrie Ralet, Nr.1, A, înmatriculată în Registrul Comerțului sub nr. J22/380/2014, C.U.I. RO 32892870.
 • Vânzător – Pivot Noir.
 • Cumpărător  – orice persoană fizică sau juridică care a comandat un produs potrivit procedurii prezentate pe site și a cărui comandă a fost acceptată de către Vânzător.
 • Utilizator – orice persoană fizică/juridică înregistrată pe Site, care, în urma finalizării procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la termenii și condițiile ce guvernează site-ul.
 • Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător.
 • Site – reprezentat de domeniul www.pivotnoir.ro .
 • Campanie – expunerea unui număr finit de bunuri, în scop comercial, având un stoc limitat și predefinit, pentru o anumită perioadă de timp stabilită de către Vânzător.
 • Comanda reprezintă documentul electronic, generat ca urmare a accesării site-ului www.pivotnoir.ro, prin care Vânzătorul este de acord să livreze produsele și Cumpărătorul este de acord să primească aceste produse și să facă plata acestora. Contractul reprezintă o comandă confirmată de către vânzător.
 • Produse – orice produs incarcat pe pagina web www.pivotnoir.ro.
 • Contractul la distanţă –  orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.
 • Data intrării în vigoare a contractului – este data confirmării Comenzii de către reprezentanții Pivot Noir.
 • Specificații – descrierea produselor încărcate pe site (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj).
 • Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea unui produs, prin utilizarea modalităților de plată agreate de Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
 • Ordin de plată – orice instrucţiune dată de plătitor sau de beneficiarul plăţii către prestatorul său de servicii de plată prin care se solicită executarea unei operaţiuni de plată (art. 5 pct. 23 din O.U.G. nr. 113/2009)
 • Newslettter – informare publică, exclusiv electronică, cu privire la produsele comercializate, promoțiile desfășurate într-o anumită perioadă.

Conținut

Întregul conținut al site-ului www.pivotnoir.ro – imagini, simboluri grafice, funcționalități, scripturi și alte date sunt proprietatea exclusivă a Pivot Noir și este apărat de Legea drepturilor de autor (Legea Nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare). Folosirea datelor enumerate mai sus în scop comercial și fără acordul SC Pivot Noir SRL se pedepsește conform legislației în vigoare. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipar, afișare sau de calcul în ceea ce privește prețurile și caracteristicile produselor. În cazul în care prețul produsului sau unele trăsături ale acestuia au fost introduse greșit în baza de date sau afișate greșit în interfața iar livrarea nu s-a efectuat încă, vânzătorul are dreptul de a anula livrarea produsului respectiv și de a nu onora oferta.

Produse și servicii

Toate produsele disponibile pe www.pivotnoir.ro sunt noi și sunt comercializate în forma în care sunt preluate de la producător. În momentul finalizării unei comenzi, fiecare produs va fi insoțit de o factură fiscală, conform legislației în vigoare.

Produsele de pe site sunt comercializate în limita stocului disponibil. Din acest motiv, vânzătorul îți rezervă dreptul de a nu onora comenzile de produse care nu se mai regăsesc în stoc/oferta curentă sau sunt necorespunzătoare din punct de vedere al calității. Dacă produsul comandat nu este în conformitate cu specificațiile oferite, puteți solicita în termen de 15 zile calendaristice returnarea acestuia pentru înlocuirea sau rambursarea contravalorii. În cazul în care prețul real al produsului este mai mare decît prețul afișat pe site, reprezentanții  noștri vă vor comunica acest lucru în momentul confirmării comenzii. Reprezentanții noștri sunt îndreptățiti să vă satisfacă cererea de a va livra produsul la prețul afișat, în măsura în care este posibil, precum și Clientul este îndreptățit să refuze comanda respectivă.

Prețul

Prețurile produselor din cadrul adresei web www.pivotnoir.ro  sunt afișate în RON și includ TVA (20%), insa nu includ si cheltuielile de livrare ale produsului/produselor. Pretul de achizitie al produselor comandate se va regasi pe factura emisa si va coincide cu cel confirmat  prin email de reprezentatul vanzatorului. Pretul de vanzare poate fi modificat de catre Pivot Noir, in orice moment fara o notificare prealabila, dar nu si dupa incheierea contractului.

In cazul in care un produs nu se mai regaseste in oferta curenta a producatorului, Pivot Noir isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda.

Livrarea

Acest website este destinat exclusiv livrării de produse către cumpărători persoane fizice, persoane juridice, exclusiv la adrese de pe teritoriul României. La livrare, un adult cu vârsta minimă de 18 ani va semna pentru toate produsele expediate de către SC PIVOT NOIR SRL.

Vânzătorul va confirma comenzile contactând cumpărătorii prin email înainte de livrarea propriu zisă a produsului.

Conform legislației în vigoare, factura emisă reprezintă contractul de vînzare cumpărare dintre Cumpărător și Vânzător.

Costul transportului este suportat de către cumpărător și este direct dependent de distanța care trebuie parcursă pentru a expedia comanda.

Oferim livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare mai mare de 300 Ron. Pentru comenzile cu o valoare mai mică de 300 Ron, se va afișa costul suportat de către cumpărător, în funcție de distanța la care se plasează comanda.

Pivot Noir își rezervă dreptul de a refuza confirmarea unei comenzi lansate de Cumpărător în cazul în care același Cumpărător mai are cel puțin o livrare anterioară care a fost refuzată.

Pentru produsele expediate în afara celor 2499 de localități cu tarif Clasic Național al firmei de curierat DPD, pot apărea costuri de transport suplimentare, despre care veți fi anunțați telefonic, după plasarea comenzii.

Plata

Plata produselor comandată se poate realiza altfel:

 • Plata cash, prin ramburs la curier, în momentul în care produsul ajunge la cumpărător
 • Prin ramburs: plata se efectuează în momentul livrării produselor de către curier; cash sau card la curier
 • Ordin de plată(sa ceara datele de facturare samd, si sa precizeze ca dupa ce intra integral banii in cont se onoreaza comanda);

Returnarea  Produselor

În conformitate cu OUG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, doar cu plata taxelor postale de returnare, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

În cazul in care Cumparatorul renunta la cumparare potrivit clauzei de mai sus, este obligatoriu sa returneze produsul exact in starea in care i-a fost livrat, adica in ambalajul original, nefolosit, insotit de toata documentatia cu care a fost livrat si in perfecta stare de functionare. În cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, Cumparatorul nu are dreptul sa solicite rambursarea pretului. Returnarea produsului se va face catre sediul S.C. VINORUM RECWINE S.R.L., pe cheltuiala exclusiva a Cumparatorului. Rambursarea pretului catre Cumparator nu se va face inainte de primirea produsului si confirmarea emisa de S.C. VINORUM RECWINE S.R.L. ca acesta este in ambalajul original, nefolosit, insotit de toata documentatia cu care a fost livrat si in perfecta stare de functionare.

Politica de confidențialitate

SC PIVOT NOIR SRL, în calitate de proprietar al site-ului www.pivotnoir.ro, se angajează să nu transmită datele furnizate de utilizatorii săi către terți ( persoane fizice sau juridice ), să nu le comercializeze, să nu le ofere gratuit, să nu se angajeze în schimburi de date cu terți sau alți utilizatori ai site-ului și să le folosească numai în scopul comunicării, al confirmării comenzilor și întocmirea facturilor fiscale, al informării utilizatorilor cu privire la funcționarea site-ului și a unor oferte speciale sau promoții ale societății.

De aceea, utilizatorul își va da acordul explicit cu privire la Termenii și Condițiile generale, urmând totodată să precizeze dacă este sau nu de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Utilizatorul care nu va fi de acord cu această cerință, nu va avea posibilitatea de a plasa o comandă în cadrul magazinului online.

Prin urmare,dacă nu doriți ca datele dumneavoastră să fie colectate, va rugăm sa nu ni le furnizați.

Folosim datele cu caracter personal pentru a avea grijă de utilizatorii noștri și pentru următoarele scopuri:

 • Asigurarea serviciilor de transport achizitionate de dumneavoastră;
 • Validarea, expedierea și facturarea comenzilor;
 • Efectuarea plății online;
 • Asigurarea securității tranzacției/plăți online;

Acest site adoptă toate măsurile de securitate pentru a proteja informațiile personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale  pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online. Dacă există formulare de abonare la newsletterul nostru și/sau de comandă pentru completarea cărora este necesară introducerea unor date personale ( de exemplu numărul cărții de credit), acest tip de informații vor fi codate și protejate prin intermediul celui mai bun sistem de software de criptare – SSL, ce protejează utilizatorul la conexiunea cu site-ul.

SC PIVOT NOIR SRL nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator care și-a dat acordul în furnizarea adresei de email poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.

Politica de confidențialitate se supune legislației românești în vigoare.

Litigii

Toate litigiile ce ar putea apărea între vânzător și cumpărător, în legatură cu acest document, vor fi mai întâi rezolvate pe cale amiabilă. Dacă litigiul, din anumite considerente, nu poate fi soluționat pe cale amiabilă, soluționarea sa va reveni instanței judecătorești din circumscripția în care se află sediul vânzătorului.

Forța majoră

Cu excepția cazurilor în care nu au prevăzut în mod expres altfel, niciuna dintre părțile contractului încheiat, care este încă în curs de derulare, nu va fi trasă la răspundere pentru neexecutarea obligațiilor care îi incumbă în baza contractului, dacă neexecutarea obligației respective a fost cauzată de un eveniment de forță majoră. Sarcina probei revine părții care a invocat evenimentul de forță majoră.

Legislația Prealabilă

Termenii și Condițiile din prezentul document vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legislația din România  și orice litigii vor fi soluționate exclusiv de instanțele românești.