Top crame de vizitat în Portugalia!

Portugalia trebuie să fie în topul oricărui iubitor de vin. Țara are unele din cele mai bune și cele mai fermecatoare crame unde diferite soiuri native de struguri sunt alese cu mare grija si procesate in mod traditional. În Portugalia se afla unii dintre cei mai renumiți producători de vin din lume, o reputație construită pe tradiție – cu vin unic, cum ar fi vinul Port și Madeira, precum și vinuri excepționale de masă. Există peste 1 milion de acri (400.000 hectare) de viță de vie de variații distinctive în funcție de regiune, deoarece tipul de climă și sol variază, de la regiunea nordică unde “vinul verde” este produs, pana in Alentejo o regiune sudică influențată de climatul cald și uscat. Soiuri de struguri distincte provin din regiunile Alentejo, Algarve, Beira, Dão, Douro, Minho, Montes, Ribatejo, Setúbal, Tejo, și Trás-os-Montes.

Mai jos veti gasi o trecere în revistă a principalelor regiuni producătoare de vin și cele mai bune crame pe care fiecare regiune le are de oferit.

Valea Douro

        Valea Douro este indiscutabil cea mai cunoscută regiune de vin din Portugalia, sinonim cu una dintre cele mai bune vinuri din lume – vin de port, sau pur și simplu “port”. Portul distinctiv are rachiu de vin numit adăugat aguardente în timpul etapei de fermentare este cultivat și produs în această regiune unică și înainte de 1956, folosit pentru a fi transportat la Porto până la râul Douro, în barci colorate “Rabelo” care urmează să fie învechit în pivnițe de peșteri tradiționale în Vila de Gaia. Regiunea Douro Valley este situat chiar sub 60 de mile (100 km) de Porto și este caracterizat prin pante abrupte magnifice de sisturi de roca de-a lungul râului Douro. Este uluitor cum pantele care au fost cu secole în urmă decupeazä pentru a face loc pentru viță de vie și modul în care rădăcinile viei fac drum prin sisturile de roca pentru a ajunge la sol umed. Pentru a înțelege mai complet vin de Porto, ai avea nevoie de două călătorii separate – una la Podgoriile din Valea Douro și altul la cramele din Vila Nova de Gaia.

In anul 2001 UNESCO a numit regiunea Alto Douro un sit al Patrimoniului Mondial – la urma urmei, vinul a fost produs în această regiune, pentru aproximativ două mii de ani! De asemenea, regiunea Douro este prima regiune de vin din lume care are o delimitare formală, după ce a câștigat din nou în 1756. Astazi, strugurii sunt lucrati si recoltati manual în această regiune. Regiunea este specializată în nuanțele roșii concentrate, de culoare închisă și albii uscate complexe. Strugurii principali din această regiune sunt: Roriz Tinta, Touriga Nacional, Touriga Franca, Barroca Tinta, precum și alte soiuri de port roșu; soiuri de port alb includ: Viosinho, Gouveio, Rabigato și Codega.

In ultimii ani, imobile vechi de secole au fost transformate în cazari fabuloase pentru iubitorii de vin, cum ar fi superba Casa da Calçada și Aquapura Douro.

Cele mai bune fabrici de vin și Quintas (moșii), în cazul în care vă puteți petrece noaptea (sau săptămână), în regiunea Douro Valley sunt:

  • Quinta de la Rosa – Quinta de la Rosa este un quinta mic și frumos, proprietate de familie situat pe malul Douro. El oferă un mare tur si degustare de vin – trebuie doar să verificați din timp pentru un tur.
  • Quinta do Portal – Pivnița Quinta do Portal este o necesitate pentru o vizită în regiunea Douro. Ei au un centru de vizitare modern si posibilitatea de a cumpara cantitați mari de vin. Nu necesita programare din timp, ca in multe alte crame din Portugalia.
  • Quinta do Seixo – Quinta do Seixo este un quinta vechi de secole, cu 99 de hectare de viță de vie și o cramă modernă. Ele oferă un minunat tur cu ghid, degustare de vinuri, și nu necesita programare din timp.
  • Quinta da Romaneira – Quinta da Romaneirais una dintre cele mai mari proprietăți din regiunea Douro vie, cu peste 85 de hectare de soiuri de struguri în creștere. Suna înainte pentru a face o programare.
  • Quinta do Cotto – Quinta do Cotto este o proprietate palat cu 70 de hectare de viță de vie. Încercați din 2001 Paco de Teireiró, un alb frumos din regiunea Minho.
  • Quinta do Passadouro – Quinta do Passadouro este o proprietate fermecătoare în Valea Douro și este minunat pentru o de degustare de vinuri și un sejur pentru cel puțin o noapte.
  • Quinta de Marrocos – Quinta de Marrocos este o proprietate foarte fermecător, cu 13 hectare de vinyards. Acolo sunt camerele de oaspeți și degustări de vinuri minunate. Proprietarii vorbesc engleza, franceza si italiana.
  • Quinta Nova – Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo este o proprietate minunată care este specializată în vin și gastronomic produse alimentare.

Douro Valley Wineries

show route and directions

A markerQuinta de la Rosa

Pinhão, Alijó Municipality, Portugal

get directions

Address: Quinta de la Rosa, Pinhao, 5085-215
Tel: +351 254 732 254

B markerQuinta do Portal

R. Barão da Ribeira de Sabrosa, 5060 Sabrosa, Portugal

get directions

 Address: EN 323 – Celeirós do Douro, Sabrosa 5060
Tel: +351 259 937 100

C markerQuinta do Seixo

Valença do Douro, 5120 Tabuaço, Portugal

get directions

Address: Quinta do Seixo, Tabuaço, Valença do Douro
Tel: +351 254 732 800

 D markerQuinta da Romaneira

R. António Manuel Saraiva, 5085 Alijó Municipality, Portugal

get directions

Address: R. António Manuel Saraiva, 5085 Alijó Municipality
Tel: +351 254 732 432

 E markerQuinta do Côtto

Cidadelhe, 5040 Mesão Frio, Portugal

get directions

Address: Quinta do Côtto Cidadelhe 5040-154 – Mesão Frio
Tel: + 351 254 899 269

F markerQuinta do Passadouro

Rio Pinhão, Portuga;
 Address: Vale de Mendiz, Pinhão 5085-101
Tel. +351 254 73 12 46

 G markerQuinta de Marrocos

Estr. Nacional 2, 5100 Lamego Municipality, Portugal

get directions

Address: Estrada Nacional 222, 5100-840 Valdigem – Lamego
Tel: 351 254313012

H markerQuinta Nova

Largo da Estação, 5085 Alijó Municipality, Portugal

get directions

Address: Estação do Pinhão, Largo da Estação, nº 14, 5085-034 Pinhão
Tel: Tel.: +351 254 730 030

Distribuie acest articol!