Yalumba Arhive - Pivot Noir

Yalumba

Yalumba este cea mai veche podgorie de familie din Australia. A fost înfiinţată în 1849 de Samuel Smith, un berar englez care şi-a adus familia la Angaston, în căutarea unei vieţi noi. A cumpărat 12 ha de pământ şi a plantat primele vii la lumina lunii. Le-a spus „Yalumba” – „pământ cât vezi cu ochii”, în limba aborigenilor.
Cinci generaţii şi 160 de ani mai târziu, Yalumba e mult mai mare ca suprafaţă şi faimă, ea fiind chintesenţa poveştii de succes a vinului australian, cea care a stârnit invidia oenologilor din lumea întreagă.
La 12 iulie 2011, Yalumba a primit prestigioasa Medalie a Preşedintelui, acordată de Societatea Agricolă Regală a New South Wales, în cadrul singurei competiţii australiene în care alimentele şi oenologii sunt evaluaţi pe criterii de sustenabilitate. Glenn Dudley, Preşedintele RAS, a felicitat Yalumba pentru că a fost cel mai bun producător agricol al Australiei: „Medalia Preşedintelui îi răsplăteşte pe producătorii australieni care obţin cele mai bune produse printr-o agricultură sustenabilă.”Yalumba este una dintre puținele crame din lume care dețin propriile lor dogării, cu tradiții seculare în arta manufacturării butoaielor. 

No products were found matching your selection.