Vinarte Arhive - Pivot Noir

Vinarte

ISTORICUL COMPANIEI VINARTE

Din entuziasmul unui grup de investitori francezi si italieni, pasionati de viticultura si increzatori in extraordinarul potential al viilor romanesti este semnat, in anul 1998, actul de nastere al companiei.
Cum era si firesc, alegerea centrelor de productie a fost rezultatul unor atente studii efectuate de specialistii societatii care au reusit sa identifice in scurt timp, in trei renumite zone viticole, terenurile apte sa produca vinuri de excelenta. Asa au fost achizionate 3 domenii viticole ( un total de aproape 400 de hectare de vie) care astazi formeaza structura productiva a societatii. respectiv Zoresti-Dealu Mare, Bolovanu-Samburesti si Starmina-Mehedinti. Fiecare avand propria ”personalitate” modelata de conditii diferite de sol si clima.
In locul viilor hibride, bolnave, epuizate mostenite de la vechile ferme de stat, s-au plantat soiuri noi, nobile, importate din Franta. Centrele de vinificare au cunoscut si ele un rapid proces de modernizare cisternele de inox cu temperatura controlata, presele, filtrele, baricurile inlocuind vechile cisterne din beton, budanele si butoaiele aflate intr-o avansata stare de degradare.
Ceea ce a dat insa o dimensiune diferita intregului efort investitional, transformand compania  dintr-un simplu producator de vinuri intr-un deschizator de drumuri si, de ce nu, intr-un model al calitatii, a fost alegerea oamenilor.  A celor  care trebuiau sa inteleaga, sa interpreteze si sa dea viata potentialului viilor noastre. Asa au ajuns sa ni se alature specialisti straini, nume deja foarte cunoscute in lume, care, impreuna cu tehnicienii romani, tineri iesiti de pe bancile facultatii de horticultura, au adus un plus de personalitate si un nou impuls in crearea si aplicarea noilor tehnologii in lucrarile agricole si in vinificatie.
Rezultatele au rasplatit aproape imediat pasiunea si perseverenta cu care s-a lucrat din prima clipa. Dupa 4 ani, primele noastre vinuri semnate: “Prince Matei”, “Prince Mircea” si “Soare” au creat o adevarata “revolutie” pe piata romaneasca si straina, obtinand recunoasterea internationala prin numeroasele medalii si distinctii la prestigioase concursuri internationale.
Increderea in potentialul viticulturii romanesti, fascinatia unei traditii care pe aceste meleaguri dateaza din antichitate, dorinta de a restabili prestigiul vinului romanesc in lume sunt doar trei din motivele care ne-au convins sa dam un nume ambitiei noastre de a produce un vin de exceptie. Asa s-a nascut VINARTE

 

No products were found matching your selection.