Domeniul Coroanei Segarcea Arhive - Pivot Noir

Domeniul Coroanei Segarcea

După o jumătate de secol de comunism care a modificat profund arhitectura plantației, centralizând suprafețele cultivate și favorizând productivitatea în detrimentul calității, după o perioadă post-comunistă de nepăsare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalității, pe 10 mai 2002, de familia Anghel, care, prin întreaga investiție, a urmărit readucerea la viață a valorilor regale și a celor mai înalte standarde de elaborare a vinului, de care Regele ar fi fost pe deplin mulțumit.
Plantația de 300 ha a fost complet refăcută începând din 2005, respectându-se arhitectura din perioada monarhiei: 60% din suprafață este destinată soiurilor negre și 40% celor albe.
Restaurarea cramei s-a făcut prin extinderea clădirii inițiale în jurul nucleului ridicat aici la începutul secolului al XX-lea. Au fost păstrate atât modelul arhitectural al cramei vechi, cât și tehnica de vinificație gravitațională.
Tehnologia de ultimă oră s-a adăugat apoi moștenirii regale, pentru ca Domeniul să poată îndeplini cele mai înalte standarde de vinificație, prin utilizarea cisternelor cu temperatură controlată, a vinificatoarelor cu pigeage șiremontage, a preselor pneumatice și a unei linii de îmbuteliere de ultimă generație, automatizată integral, ceea ce înseamnă intervenții mecanice minime asupra produsului.
Tehnologia folosită permite realizarea unor macerări-fermentări și maturări de lungă durată pentru vinurile roșii, dar și valorificarea drojdiilor fine în cazul vinurilor albe, prin bâtonnage, pentru “grăsime”, structură și potențarea aromelor. Astfel, metode tradiționale de vinificație sunt implementate prin echipamente de ultimă generație, iar elaborarea vinurilor este urmărită direct de proprietarii Domeniului, cu trasarea principalelor repere de către Doamna Ghislaine Guiraud, consultantul oenolog din Franța.

No products were found matching your selection.