Domeniul Bogdan Arhive - Pivot Noir

Domeniul Bogdan

De multe ori ne intrebam care este ingrdientul principal care sta la baza retetei succesului. Noi credem ca raspunsul este pasiunea.
 
Pasiunea noastra este strugurele. Acel strugure sanatos, care stie sa ne spuna povestea unui popor cu o veche traditie in producerea vinului, acel strugure curat care isi trage dulceata dintr-un pamant cultivat cu dragoste, acel strugure care este pur si simplu STRUGURE, fara „imbunatatirile” aduse de era moderna. Este adevarat ca acel strugure este impredictibil si iti cere atentie in orice secunda, te provoaca in permanenta, dar atunci cand privesti, mirosi si gusti vinul facut din el, vei intelege ca merita orice efort facut.
 
Exista o modalitate de a imbina modernul cu traditionalul in agricultura apeland la principiile biodinamicii. De aici alegerea noastra de-a avea o vie biodinamica, o plantatie de vita de vie generos extinsa pe 153 hectare in apropierea localitatii Pestera din judetul Constanta. Aici traditia si respectul fata de ambient coexista intr-un context modern unde mestesugul manual si cunostintele tehnico-stintifice  sunt in armonie cu intregul ecosistem agricol.

Respectam fertilitatea naturala a solului, fara a utiliza produse chimice de sinteza, conservand biodiversitatea si regenerarea solului, reactivand ciclul natural al terenului agricol. Doar intr-un sol vital si bogat din punct de vedere microbiologic se pot obtine culturi sanatoase, rezistente si echilibrate.
 
 Ritmul frenetic al evolutiei umane din ultimele decenii ne-a dezradacinat din acea simbioza milenara dintre OM si NATURA in care agricultura nu era doar un mod de exploatare a terenului pentru productie, ci o stiinta imbinata cu traditie, in care ritmurile astrale si lunare erau parte din viata cotidiana.
 
Agricultura biodinamica imbratiseaza experienta milenara a omului in armonie cu ritmurile naturii catre o viata si o hrana mai sanatoasa, fapt confirmat si de cercetarile si experimentele recente.
 
Pentru a avea si un vin care sa respecte intru-totul pricipiile biodinamicii am luat hotararea sa construim in zona viei crama Domeniul Bogdan, care se doreste a fi, mai mult decat o locatie destinata vinificari, un lacas al vinului. Si pentru ca cel mai bun arhitect este natura insasi, la baza proiectarii cramei a stat principiul „proportiei de aur”, principiu regasit in natura pretutindeni.
 

No products were found matching your selection.