Domeniile Vlădoi Arhive - Pivot Noir

Domeniile Vlădoi

Familia Vladoi preia traditia cultivarii vitei de vie la Siminoc, prin mostenirea de la bunici a unei suprafete de aproape 19 ha, vie nobila in anul 1990. Plantatia este situata langa satul Siminoc, in podgoria Murfatlar. 
Beneficiind de o expunere generoasa spre miazazi, un loess bogat in argile calcaroase si favorizat de briza marii ( la numai 19 km de Marea Neagra ) are toate conditiile necesare obtinerii unui vin de calitate.
Deoarece via era foarte batrana si avea goluri multe, incepand din anul 2006 se incepe inlocuirea acesteia cu soiuri moderne valoroase din punct de vedere genetic.
In prezent plantatia detine 17 ha de vie nobila dintre care 9 ha pe rod, fiind dotata cu un sistem de irigare prin picurare, iar lucrarile se fac cu utilaje moderne.
Patrimoniul viticol cuprinde soiuri autohtone si internationale precum: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Regala, Riesling Italian pentru vinuri albe, iar pentru cele rosii : Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Syrah.
Pentru a veni in intampinarea clientilor amatori de agro-turism, familia Vladoi a infiintat in anul 2008 si o livada de pomi fructiferi de aproape 1.5 ha cu urmatoarele varietati : nectarine, caise, cirese, gutui, prune, mere.

Domeniul Vladoi : Traditie si pasiune !

No products were found matching your selection.