Crama Oprișor Arhive - Pivot Noir

Crama Oprișor

La o azvârlitură de băţ de Cotul Dunării începe Golul Drâncei, un ţinut spre care duc multe drumuri, dar unde, până nu demult, nu ajungea nimeni, de parcă o vrajă rea ar fi încercat să ţină departe viaţa, râsetele şi tinereţea de acest pământ în care binecuvântarea părea mereu îndoită cu o urmă de blestem.

Aşa era Oprişorul cu un deceniu în urmă, înainte să se aşeze viţa-de-vie pe locul meritat. Renaşterea culturii vinului pe acest tărâm, nu a adus promisiuni de prosperitate şi nu a pavat străzile cu aur. A pus însă un steguleţ acolo unde harta era albă. A oprit fuga spre alte zări a încă unei generaţii. Şi, mai mult decât atât, le-a adus românilor în dar pe cel mai frumos fiu a soarelui, Vinul.
Crama Oprişorului, dacã eşti aici, brusc devii romantic şi ameţit de simplitatea unor lucruri poate elementatre. Uimit de rutina şi linistea pe care ţi-o destãinuie sãtenii, şi parcã vrei sã ştergi lucrurile atât de aglomerate şi comenzile rapide la care trebuie sã faci faţã în oraş.
Căci altfel, ce să fie de povestit de sălbăticia unui loc? Nici nu ştiu cum se poate povesti…probabil în şoaptă asemenea unei adieri de vânt. La o primă vedere, locul acesta pare apărut ca prin minune…ca şi când o sămânţă ar fi purtată de vânt, întâmplător adusă pe dealuri în pustiu, unde din pricina unui climat propice şi unui sol fertil, de-o dată a izbucnit viaţă.

Crama Oprișor este o investiție germană ce constă într-o cramă modernă și o plantație nouă de viță de vie, de aproximativ 250 de hectare, situată în comuna Oprișor din Mehedinți, una dintre cele mai propice regiuni pentru producerea vinurilor de mare calitate din România.
Compania a fost înființată în 1994 de către Reh Kendermann – GmbH, din Bingen am Rhein, exportatorul numărul unu de vinuri germane şi totodată cel mai mare importator de vinuri din Germania. . Crama Oprișor este, de asemenea, unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, iar medaliile obținute constant la concursurile interne și internaționale de profil contribuie nu doar la palmaresul deja impresionant al producătorului, ci și la promovarea întregii zone.
 
Ajuns în urmă cu 12 ani pe meleagurile oltenești, investitorul german a fost impresionat de această zonă, de oamenii și spiritul locului, fapt ce l-a inspirat să producă aici vinuri care să poarte în ele mesajul locului de origine. Așa a luat naștere proiectul “Oltenia profundă”, o gamă care reunește mai multe vinuri cu denumiri specifice, obiceiuri și tradiții din Oltenia, precum vinurile Jderu’, inspirate dintr-un personaj viu, popular, prezent la Crama Oprișor încă de la începuturile cramei, Călăuza, Măiastru, Caloian, Drăgaică Roșie, Rusalcă Albă, Crama Oprișor Cabernet Sauvignon, La Cetate Miracol, Smerenie și Passarowitz 1718.

 Crama Oprișor constă într-o unitate de vinificație modernă și o plantație nouă de vită de vie de aproximativ 252 de hectare, situată în comuna Oprișor din județul Mehedinți, una dintre cele mai propice regiuni pentru producerea vinurilor de mare calitate din România. Crama Oprișor este, de asemenea, unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, iar medaliile obținute constant la concursurile interne și internaționale de profil contribuie nu doar la palmaresul deja impresionant al producătorului, ci și la promovarea întregii zone. Dintre mărcile sub care sunt comercializate vinurile de la Oprișor, cele mai cunoscute pe piața românească sunt: Jderu, Călăuza, Măiastru, Caloian, La Cetate, Rusalcă Albă, Drăgaică Roșie, Smerenie, Passarowitz sau Cutia Paleologu.

Dacă “Oltenia profundă” cuprinde vinuri ce pun la loc de cinste locul de origine și vechile obiceiuri, edițiile limitate “Artă și vin” se adresează  – atât prin etichetele înfățișând lucrări de artă semnate de Sorin Ilfoveanu, Ciprian Paleologu sau Cristina Garabețanu, cât și prin vinurile purtând amprenta enologului Liviu Grigorică – colecționarilor și pasionaților de artă și conținând vinuri de autor ca “Nenumita”, “Erotikon”, “Sherpium”, “Fragmentarium” sau “Cutia Paleologu”.

O gamă reprezentativă este și “Cupola Sanctis”, care cinstește numele unor sfinți din calendarul ortodox precum Sfântul Gheorghe, Sfântul Andrei, Sfântul Dumitru, Sfânta Ana, Sfinții Petru și Pavel, Sfântul Ştefan, Sfinţii Constantin şi Elena, Sfântul Ioan, Sfântul Nicolae, Sfânta Maria şi Sfântul Ilie și care constituie, atât prin denumiri cât și prin vinurile valoroase din sticle, cadouri ideale și prilejuri de sărbătoare și socializare.

 

No products were found matching your selection.