Budureasca Arhive - Pivot Noir

Budureasca

Podgoria Budureasca

 Vinurile albe din podgoria cramei Budureasca se remarcă prin extractivitate, o structură echilibrată şi o bună aciditate, imprimate de expoziţia sud-estică a versanţilor, dar şi de practicile culturale, care menţin producţiile la nivele moderate.
Vinurile roşii obţinute în crama Budureasca sunt recunoscute pentru fineţe, taninuri lejere şi culoare vie in cazul unui Pinot Noir, Feteasca Neagra sau Merlot de asemenea se obtin si vinuri mai robuste, viguroase, cu intensitate colorantă sporită cum este in cazul unui Cabernet Sauvignon sau Shiraz.
In podgoria Budureasca se intalneste o mare diversitate de soluri dar predomina cele calcaroase si de cernoziom. Soluri bogate in energie pe care o transmite mai departe in struguri.
Expozitia sudica a versantilor ofera viilor Budureasca o perioada foarte indelungata de expunere la soare pe tot parcursul unui an. Toate acestea reprezinta un mare avantaj si potential de producere a vinurilor de inalta calitate.
De unde vine denumirea BUDUREASCA?
Valea Budureasca se află în zona primelor dealuri subcarpatice, la 30 km E-NE de municipiul Ploieşti şi la 13 km NV de Mizil, la graniţa dintre satele Ungureni, Vadu Săpat, Fântânele, Bozieni, Călugăreni şi Malu Roşu. Terasele râului Budureasca cuprind 31 de situri arheologice, cea mai densă grupare umană străveche în Dacia.
PLANTATIA
Suprafata cultivata a podgoriei este de 280 HA si este situata in arealul viticol al Regiunii Viticole Dealurilor Munteniei -PODGORIA DEALU MARE, la o altitudine cuprinsa intre 175 – 400m.
Crama
Oeneolog – Stephen Donnelly
Vinificator britanic cu experienta de peste 20 de ani.
A absolvit cursurile Universitatii Davis din California – USA, cu specializare in “Wine Analysis and Wine Faults” la Wine LAB, Napa-USA.
Din 1986 a lucrat in Napa Valley – USA, Marea Britanie, Ungaria, Romania, iar de curand vinifica si in India.
Ca si stil de vinificare, prefera scoala neo-zeelandeza, care duce la obtinerea de vinuri cu nas pregnant si corpolenta puternica, atat la vinurile albe, dar in mod special la vinurile rosii.
Investitii
Prin construirea unei cramei noi,,pana la finele anului 2014 se va ajunge la o capacitate de productie de 2.4 mil. litri / an si capacitate de  depozitare de 3,5 milioane litri.
 S-au achizitionat o noua linie de imbuteliere si etichetare pentru sticle de 0,75 l, precum si baricuri  pentru maturarea vinurilor rosii.
    Noua crama Budureasca are o suprafata desfasurata de 5300mp, este ingropata pe 3 dintre laturile sale astfel incat sa se incadreze perfect in peisaj, iar capacitatea de productie este de 2,5 milioane litrii. Pentru vinificatie s-au achizitionat utilaje de ultima generatie, iar pentru invechirea vinurilor exista o sala speciala pentru baricuri si o sala speciala de maturare la sticla. De asemenea crama ofera sali de protocol si birouri dar si o sala pentru degustari cu o capacitate de 50 de persoane ce beneficiaza de vedere in sala de baricuri.

 

 

No products were found matching your selection.