Prin viile celebrităților

Să pornim într-o mini incursiune printre starurile care au ajuns sa fie cunoscătoare într-ale vinului, ajungând sa dețină uneori suprafețe impresionante de vie:

Sting:

Celebrul vocalist al formației Police, care a câștigat un premiu Grammy pentru single -ul Every Breath You Take, a cumpărat în 1997, împreună cu soția sa Trudie Styler, proprietatea toscană Palagio II,  inițial  în ideea de a o folosi ca pe un loc de relaxare.

În 2004 a achiziționat incă 520 de acri în împrejurimi, lucrând cu experți pentru a aduce viile într-un stadiu de producție corespunzător, la momentul achiziției podgoriile fiind neîngrijite de multă vreme.

Începând cu 2007 a intrat pe piață, în prezent Palagio II producând vinuri Sangiovese precum Sister Moon, When We Dance sau Message in a Bottle. Iată niște nume inspirate, nu-i așa?

Francis Ford Coppola:

Anii `70 au fost productivi pentru marele regizor. După succesul financiar pe care l-a avut cu partea a doua a filmului The Godfather, Coppola a început să cocheteze cu ideea de a avea propria vinărie și a cumpărat 1500 de acri pe proprietatea istorică Inglenook.

Însă vinurile Niebaum-Coppola au avut parte de un debut dificil, iar stresul regizării filmului Apocalypse Now l-au adus pe Copolla pe marginea colapsului financiar. Cu toate acestea, în 1995 a procurat de asemenea castelul Inglenook, iar în 2011 dreptul de a folosi acest nume, privilegiu care după spusele regizorului, a costat mai mult decât toată proprietatea. Strugurii de pe podgoriile Inglenook sunt astăzi crescuți în totalitate după metoda organică.

The Blues Brothers:

John Belushi și Dan Aykroyd și-au făcut debutul la Saturday Night Live.

Fiind un entuziast când vine vorba de vin, în 2005, Aykroyd a lansat seria de vinuri Discovery din peninsula Niagara, Canada.

Aykroyd a devenit ulterior cunoscut pentru pasiunea pe care o are de a călători prin lume, luând contact cu producători locali și gustând diverse tipuri de vin. Astfel a ajuns să descopere unele dintre cele mai fine vinuri locale pe care o regiune le poate oferi.

Gérard Depardieu:

Actorul francez, care în 2014 ar fi zis că poate ”absorbi” 14 sticle de vin pe zi, deține podgorii în Valea Loarei, Bordeaux, Languedoc, Algeria, Argentina, Moroc, Spania, Sicilia și Statele Unite.

Se declară împotriva agriculturii biodinamice (agricultura de tip biologic dar cu principii filozofice și holistice stricte), despre care crede că reprezintă o sectă, însă oarecum contrar acestor afirmații, ambițiile sale pentru viitor sunt de a interveni cât mai puțin în procesul de cultură și de a recurge la produsele chimice cât mai puțin posibil.

Pe Château de Tigné, proprietatea sa de 100 de hectare din Anjou, Dépardieu poate decide singur asupra acestor lucruri, ceea ce mai mult ca sigur îi face plăcere.

Surse: Winespectator, Decanter, Wikipedia

Distribuie acest articol!