Yves Cuilleron

Marsanne “Les Vignes d’à Côté”  - alb sec

10-11 OC

89 RON

Sau 67 RON cu Abonamentul Anual Prietenos și primești discount 25% la o sticlă sau 30% la 3 sticle la fel!!

Aboneaza-te

Disponibilitate: In Stoc

Achizitioneaza {products} și primești discount 25%-30% la o sticlă sau 30%-35% la 3 sticle la fel!!
SKU: pvtn_048614 Category:

Formular | Comandă personalizată





    Doresc să fiu contactat:
    TelefonicEmail

    Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

    Despre vin

    Recoltare manuală, vinificare parcelară și tradițională.

    Utilizarea minimă a produselor oenologice (drojdii indigene).

    Vinificare (fermentare alcoolică și malolactică) și maturare 1/3 in butoaie din lemn de 30 hectolitri, 1/3 în butoaie de Burgundia și 1/3 în cuve de inox, 7 luni maturare pe drojdii.

    Asamblarea vinurilor din diferitele parcele, înainte de îmbuteliere.

    Buchet accentuat pe fructe cu sâmburi mari și flori delicate.

    Gust proaspăt și delicios, terminându-se cu o discretă senzație de amar, care prelungește aromele.

    De savurat tânăr, pentru aromele fructate (3 – 4 ani).

     

     

    • aperitive
    • brânzeturi aperitive
    • pește slab sau fructe mare
    • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
    • preparate din pui sau curcan



    Domeniul Cuilleron, pe scurt

    75 HECTARE din care

    — 8 ha Côte-Rôtie

    — 12 ha Condrieu

    — 7 ha alb Saint-Joseph

    — 20 ha roșu Saint-Joseph

    — 1 ha alb Crozes-Hermitage

    — 3 ha rosu Crozes-Hermitage

    — 3 ha Saint-Péray

    — 1,5 ha Cornas

    — 19,5 ha IGP (IGP)

    Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

     

    Istoria familiei Cuilleron

    „De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

    Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

    În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

    În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

     

    Educație si prieteni

    „Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

    Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

    Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

    Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

    Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

     

    Focalizare totală

    „Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

    Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

    De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

    Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

    De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

    În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

    Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

    Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

     

    Yves Cuilleron

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Marsanne “Les Vignes d’à Côté””

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

    Plata securizata