Jose Maria da Fonseca

J DE JOSÉ DE SOUSA  - roșu sec

16-18 OC

455 RON

Sau 341 RON cu Abonament Anual pentru Colectionari și primești discount 25% la o sticlă sau 30% la 3 sticle la fel!!

Aboneaza-te

Disponibilitate: In Stoc

Achizitioneaza {products} și primești discount 25%-30% la o sticlă sau 30%-35% la 3 sticle la fel!!
SKU: pvtn_048519 Category:

Formular | Comandă personalizată

  Doresc să fiu contactat:
  TelefonicEmail

  Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

  Despre vin

  VINURI “TALHA”

  La crama José de Sousa, tehnica vinificației cu talhas este încă utilizată într-un mod foarte asemănător cu cea din urmă cu 2000 de ani.

  Strugurii sunt recoltați manual, ușor zdrobiți cu picioarele și desciorchinați manual pe “masa Ripanço”.

  Fermentarea în talhas (vase de aproximativ 1.600 litri) se face cu o parte din must, piele și 30% tulpini la o temperatură de aproximativ 28ºC, controlată prin pulverizarea apei de patru ori pe zi pe talhas.

  Cealaltă parte este fermentată în lagare. Folosirea talhelor oferă condimente și o a treia dimensiune vinului. Acest proces este urmat de două săptămâni de contact cu pielița.

  După aceea, vinul este transferat direct în butoaie de stejar noi franțuzești timp de 10 luni.

  CULOARE Roșie cu nuanțe de maro.

  AROMĂ Ciocolată neagră, ceai negru, afine, cafea și stejar echilibrat.

  CORP Complexitate Dumnezeiască!

  GUSTATIV Foarte elegant, fruct echilibrat, catifelat, structurat.

  POSTGUST Lung

  
            
  • brânzeturi maturate cu mucegai nobil
  • brânzeturi maturate dure
  • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
  • preparate din vită; oaie sau capră
  • Steak
  • vânat

   José Maria da Fonseca este una dintre cele mai vechi si prestigioase companii viticole din Portugalia, producatoare de vinuri, Porto si Moscatel de Setubal, ducand pe umeri responsabilitatea de a fi cel mai vechi producator de vinuri de masa si de Moscatel de Setubal din Portugalia. Podgoriile apartin familiei Soares Franco, care se ocupa de producerea acestor vinuri de peste 175 de ani, detine 100 % aceasta afacere si a ajuns la a 8 –a generatie. Deţinătoare a peste 650 de hectare de podgorii in Douro, Alentejo si Terras do Sado, unele dintre cele mai renumite regiuni viticole din Portugalia, José Maria Fonseca este unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din tara, cu o capacitate de productie de 6,5 milioane litri, bazata integral pe tehnologie computerizata. Vinurile sunt exportate in 50 de tari, marile piete fiind Suedia, Brazilia, Italia, SUA si Olanda.
  Sunt 33 de branduri de vin de masa sau fortifiat. Periquita este cel mai important, urmat de Lancers si de Moscatel de Setubal.

  Producătorul de vinuri
  Domingos Soares Franco, Producător de vinuri şi Vice – Preşedinte, a studiat viticultura şi oneologia în Davis, California. După ce şi-a finalizat studiile, el s-a alăturat companiei noastre în anii ’80 şi a îmbunătăţit simţitor esenţa vinurilor produse de el, remarcându-se drept unul dintre cei mai inovatori producători de vinuri ai noii generaţii din Portugalia.

  Crama
  Crama se află în centrul orăşelului Reguengos de Monsaraz, chiar în inima provinciei Alentejo din sudul Portugaliei. Este o îmbinare de tradiţie şi istorie, dar şi tehnologie de înaltă clasă. De fapt, tocmai această împletire de elemente vechi şi noi - o constantă a îndelungatei istorii a lui José Maria da Fonseca – este cea care conferă savoarea sublimă a vinului José de Sousa, rezultatul măiestrit al artei şi al modernităţii.
  Astfel, putem găsi o cramă tradiţională (construită sub nivelul solului pentru ca temperatura scăzută să poată fi menţinută tot timpul anului), prevăzută cu două ″lagares″ (cuve deschise) pentru zdrobitul strugurilor şi 114 amfore de lut destinate fermentării, şi o altă cramă modernă dotată cu 44 de cuve din oţel inoxidabil şi echipată cu toate mijloacele tehnologice indispensabile producerii vinului roşu.

  Reviews

  There are no reviews yet.

  Be the first to review “J DE JOSÉ DE SOUSA”

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

  Plata securizata