Sau 110 lei cu Abonamentul anual Prietenos
Gustave Lorentz - Cremant d Alsace ZERO
Informații suplimentare
Alcool | |
---|---|
Complexitate | |
Dulceață | |
Regiunea | |
Țară | |
Temperatura de servire | |
Volum | |
Producător |
Descriere
42% Pinot Blanc Auxerrois 37% Chardonnay, 21% Pinot Gris.
Maturare pe drojdii - 3 până la 4 ani
Culoare galben pal, limpede, cu bule fine și persistente. Nas intens, cu note de prune Mirabelle si alune, urmate de arome fructate de mere coapte si citrice (coaja de portocala).
Gust onctuos și amplu datorită bulelor sale fine și persistente.
Rotunjimea sa este contrabalansată de o bună aciditate, arată arome de măr roșu, pere și citrice, și se finalizează cu note de brioșă și note picante (scorțișoară). Foarte prospăt și fin!
Crémant d'Alsace Zéro Dosage este partenerul perfect pentru aperitive și mese de sărbători, recomandarea de servire este la 5 și 7°C.
Merge perfect cu un starter cu fructe de mare!
CREMANT D’ALSACE necesită condiții foarte stricte de producție și îngrijire continuă.
Strugurii sunt culeși sănătoși (fără nicio urmă de putregai) așezați cu grijă în teasc, cu respectarea regulilor identice cu „Méthode Champenoise”.
După fermentația tradițională „Vin de Base” în rezervoare, are loc, în sticlă, a doua fermentație „Prise de mousse” în pivnițe răcoroase.
Acest fenomen natural necesită o atenție și răbdare pentru fiecare sticlă. După perioada de învechire de treizeci de luni „Sur lattes” sticlele sunt rotite timp de 4 zile, treptat de la poziția orizontală la cea verticală, pentru ca depozitul de drojdie să se acumuleze în gâtul sticlei.
În momentul „degorgementului”, gâtul sticlei este înghețat și, sigilat în gheață, sedimentul este ejectat prin presiune naturală, iar sticla este apoi dopuită,fiind adăugat un „liqueur d’expedition” neîndulcit.
Zahăr rezidual 0,4g/l
Aciditate totală 6,5 g/l
Producție-13800 sticle
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.