Vinul lui Dinescu Arhive - Pivot Noir

Vinul lui Dinescu

Povestea vinului produs de bine-cunoscutul poet Mircea Dinescu „începe cu un deal împădurit cu viţă de vie, deasupra căruia soarele se plimbă de mână cu briza Dunării şi se încheie cu mărturia acelui prieten care, după ce a băut seara două pahare, s-a trezit dimineaţa mai frumos şi mai deştept“.
Cam aşa descrie Mircea Dinescu pasiunea sa pentru vin, de care s-a apucat în 2002 şi pe care a transformat-o în afacere în 2009.
De la câteva damigene de vin, s-a ajuns la o producţie de 100.000 de sticle în acest an, iar pentru următorii doi, obiectivul său este de 600.000 de sticle.
Via, care produce strugurii, a aparţinut boierilor Bibescu, iar în prezent, după o investiţie consistentă, îi poate susţine ambiţiile poetului. Proprietate a Academiei Române, via a fost arendată, Mircea Dinescu primind dreptul de folosinta pentru 12 ani (50 de hectare de vie in comuna Cetate).
73bbc6579bd4e11761179a8e0b499c17 b86e850bb8 Vinul lui Dinescu Sauvignion Blanc 2009„La anul, ori fac bani, ori fug la bulgari“, glumeşte Mircea Dinescu, care mai deţine şi 50 de hectare de teren la Galicea Mare (împreună cu cea din zona Cetate fiind cea mai mare suprafaţă viticolă a Olteniei, după Segarcea).
În prezent se produc opt soiuri de vin, iar din 2012 vor mai completa oferta sa încă 4. Mircea Dinescu a cumpărat de la Agenţia Domeniilor Statului şi S.C. Agroindustriala Giubega. Astfel, poetul s-a ales şi cu un conac-cramă vechi de un secol. În judetul Dolj, Mircea Dinescu mai deţine două crame în localităţile Potelu (unde produce Gălbioara de Potelu) şi Galicea Mare (unde produce Vinul Moşierului). Viile lui Dinescu au necesitat investiţii considerabile, 1,2 mil. Euro din fonduri europene şi jumătate de milion de euro din banii poetului.

No products were found matching your selection.