Viile Metamorfosis Arhive - Pivot Noir

Viile Metamorfosis

„La recomandarea unei prietene de familie, în 2001, mi-am petrecut o vacanţă în România. Având o pasiune pentru vinuri, am profitat de ocazie şi am degustat mai multe vinuri produse local. Mi-au plăcut ţara, oamenii, am apreciat vinurile şi mi-am dat seama că România are un potenţial fantastic să fie unul dintre marii producători de vinuri de calitate din lume. La întoarcerea în Italia, i-am împărtăşit  şi Marchizului impresiile mele. De fapt, l-am şi întrebat ce ştie despre viticultura românească. Nu avea foarte multe informaţii pe atunci. Aşa că ne-am hotărât să facem un studiu despre potenţialul industriei, iar rezultatele ne-au motivat să începem investiţia de aici. Între timp, l-am întâlnit şi pe Fiorenzo Rista, vinificatorul cramei, care locuia în România de câţiva ani, cunoştea potenţialul ţării foarte bine şi făcuse o treabă excelentă participând la realizarea primelor vinuri premium locale (Prince Mircea, Prince Matei). Întâlnirea cu el şi expertiza sa ne-au convins să demarăm proiectul Vitis Metamorfosis, în care l-am cooptat.
După ce am vizitat împreună cu Marchizul şi cu Renzo Cotarella, Managing Director Antinori S.P.A mai multe regiuni viticole din România, ne-am oprit în Dealu Mare datorită potenţialului zonei, care ne oferă oportunitatea de a produce vin de calitate foarte bună din categoriile premium şi super-premium, aşa cum familia Antinori face şi în Italia. Marchizul Piero Antinori nu şi-a dorit să facă rabat de la calitatea vinurilor, nu şi-a propus cu orice preţ să producă în România. A investit aici şi pentru că a găsit în Podgoria Dealu Mare elemente asemănătoare regiunii Toscana, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din Europa şi din lume, locul în care familia Antinori produce vin de peste 600 de ani: clima, calitatea solului, expoziţia foarte bună. Toate acestea au contat în alegerea sa.
Nu a fost un efort din partea mea să îl conving pe Marchizul Piero Antinori să investească în România. Ne-am întâlnit undeva la mijloc. Familia Antinori a mai dezvoltat proiecte similare şi în alte regiuni viticole – aşa cum ştiţi, mai este prezentă ca producător în Italia, SUA, Chile, Ungaria – iar România părea, şi a confirmat, că este o alegere potrivită pentru strategia de dezvoltare a companiei. Eu am fost încântat de potenţialul viticol al ţării, în care am mare încredere, şi i-am transmis din entuziasmul meu.”

No products were found matching your selection.