Marques de Griñon Arhive - Pivot Noir

Marques de Griñon

Carlos Falcó y Fernandez de Cordova, Marques de Griñon, este marele vizionar al industriei moderne a vinului din Spania. Si-a câstigat aceasta faima datorita inovatiilor pe care le-a introdus odata cu construirea, in 1974, a podgoriei de pe Domeniul Valdepusa, din apropiere de Toledo, aflat in proprietatea familie sale inca din 1292! Odata cu el a inceput epoca moderna a vinului spaniol.
Viile Valdepusa au o arhitectura speciala, care permite expunerea maxima la soare a ciorchinilor si frunzelor, ducând la o coacere uniforma – un alt factor-cheie al calitatii vinurilor produse de Carlos Falcó. Nu in ultimul rând, calitatea vinului e reflectata si de etichetele considerate a fi unele dintre cele mai „nobile” din lumea vinului.
Adevarata recunoastere a venit in 2002, când Domeniul Valdepusa a fost declarat de catre statul spaniol ca fiind primul „Vino de Pago” al tarii – cea mai inalta clasificare a vinurilor spaniole. Domeniul Valdepusa a primit, astfel, recunoasterea legala a statutului de producator al celor mai bune vinuri cu Denumire de Origine din Spania. 
Vinurile produse la Valdepusa au cules marile premii ale concursurilor internationale, au primit punctaje maxime din partea criticilor si jurnalistilor de specialitate si, mai ales, nu lipsesc de pe listele de vinuri ale marilor restaurante din lume.

No products were found matching your selection.