Arrogant Frog - Domaine Paul Mas Arhive - Pivot Noir

Arrogant Frog - Domaine Paul Mas

Arrogant Frog (Broasca aroganta) este o linie de vinuri care apartine Domaines Paul Mas. Vinurile sunt produse de Jean-Claude Mas, Oenologul Umil, in Pézenas, pe dealurile insorite ale Languedoc-ului, intre Mediterana si Valea Hérault. 
Jean-Claude Mas provine dintr-o familie cu o lunga traditie vinicola, inceputa la 1892. Educat la o universitate de business din Anglia, el combina traditia franceza cu un marketing in stilul Lumii Noi – de aici, umorul, eticheta incitanta si succesul. Dar, mai ales, Jean-Claude stie sa-i asculte pe consumatori si sa raspunda gusturilor lor. Lansate in 2004, vinurile Arrogant Frog se vand acum in peste 40 de tari, fiind vinurile frantuzesti de masa cele mai bine-vandute in Australia si SUA. Au primit numeroase medalii si desemnari Best Value (cea mai buna valoare). Jean-Claude Mas supravegheaza atat facerea vinului cat si activitatile comerciale ale grupului.
Numele Arrogant Frog vine de la porecla data de englezi francezilor, care mananca picioare de broasca si sunt socotiti aroganti. „Cand am vazut oameni aruncand vinurile frantuzesti in canal din cauza razboiului din Iraq si atat de multi americani spunand ca francezii sunt aroganti, m-am hotarat sa fac din asta un argument de vanzare.” Totodata, numele a fost o reactie la cultura dominanta a producatorilor francezi din Bordeaux, care considerau ca reputatia de producatori de vinuri de calitate e suficienta pentru a le aduce clienti: „Acum 10 ani, cand vinurile din Lumea Noua au inceput sa ne scoata de pe piata, producatorii din Bordeaux s-au incapatanat sa se creada lideri absoluti – in aroganta lor, au crezut ca sunt stapanii lumii si n-au facut niciun efort sa schimbe ceva.”, spunea Jean-Claude Mas intr-un interviu din The Australian, in iulie 2011.
Moto-ul, Vinuri din Lumea Veche cu atitudine de Lume Noua, exprima ambitia lui Jean-Claude de a raspunde provocarii Lumii Noi prin vinuri de calitate, cu un foarte bun raport calitate-pret – nu ieftine! – care sa fie cu adevarat competitive in raport cu cele australiene, californiene sau chiliene, adica, vinuri usor de baut, fructuoase, corpolente, elegante si rafinate.
„In mod evident, filosofia noastra e mai aproape de Lumea Noua decat de Franta Traditionalista. Noi suntem Noua Lume Veche. Vinuri mai bune, pe bani mai putini si 100% placere.”, Jean-Claude Mas, Oenologul Umil.

No products were found matching your selection.